Aino Kivi

ohjaaja ja kirjoittajacopyright © aino kivi

Tyhmät ihmiset hallitsevat maailmaa 2012

Tyhmät ihmiset hallitsevat maailmaa 2012

Tampereen Ylioppilasteatteri 2012. Ohjaus ja käsikirjoitus: Aino Kivi sekä työryhmä. Esitysdramaturgi: Iira Halttunen. Musiikki: Elina Hämäläinen, Anniina Kangasniemi, Markus Tapio, Alma Onali sekä Aino Kivi ja työryhmä. Lavastus: Juho Keränen. Puvut: Suvi Lepola ja Sari Degerlund Valot: Mort Granqvist ja Toni Jyvälä Ääni-ja valoajot: Mort Granqvist ja Marika Naumanen (myös viulu). Tarpeisto: Paula Sillman Lavalla: Anne Arrenius, Melissa Heininen, Taru Huokkola, Meeri Kokko, Miia Kotila, Tiina Launiainen, Alli Mattila, Alma Onali, Henry Pöyhiä, Suvi Rantanen, Jani Salo, Tiia Sorjanen, Klaara Tapper, Titus Torniainen, Susanna Viitasaari, Anna-Kaisa Vuorinen sekä Juho Keränen. Tuottaja: Sanni Naukkarinen. Kuvat: Julia Vistbacka.

 

Otteita Ylioppilasteatterien festivaalien 2013 palautteesta:

" Se oli rivo, röyhkeä, lapsellinen, hyytävä – erittäin hieno. Surkeaa on, että tällaista ei voida tehdä ammattiteattereissa. Mutta toisaalta se on juuri se YT-festareiden etu. Sinne tullaan katsomaan taidetta, joka rahasta vapaata." - Samuli Reunanen.

"Sopivasti kiinni todellisuudessa ja samalla irti todellisuudesta, ei liian sisäpiiriläppää tai tarkkaa satiiria. Sopivasti yleispoliittista, voisi esittää vielä kymmenen vuoden kuluttua." -Tenka Issakainen.

"Valtava energia, asia, ryhmä joka seisoo sen takana. Tyylilaji ja se miten asioita käsitettään on hienoa, ja sitten se vielä näytellään pirun hyvin." - Kimmo Virtanen.

 

Lainattu eräästä blogista: 

"Kokonaisuutena Tyhmät ihmiset hallitsevat maailmaa oli hieno taidonnäyte nuorilta tekijöiltä. Se oli kaikin puolin modernia teatteria, joka onnistui tarjoamaan uusia vivahteita klassikkoteemojen aprikointiin. Enää hieman tilanneherkkyyttä ja Aino Kivi tulee olemaan seuraava suuri yhteiskuntakriitikko!" - Torsti Vasara

http://www.lily.fi/blogit/tampester-teatro/lahjakkaat-tekijat-hallitsevat-ylioppilasteattereita

 

Ja erään työryhmän jäsenen summaus:

- 669 katsojaa

- täyttöaste 87.9%
- rahaa tuli, rahaa tuli pilipali
- puskaradiosta eräs autokoulun opettaja oli kuullut monelta eri toisiinsa liittymättömiltä henkilöiltä hurjasti kehuja! Ja kehotuksia, että KATSOMAAN!...

 

Ps. Työryhmästä muuten kolme pääsi seuraavana keväänä Teatterikorkeakouluun opiskelemaan joten harvinaislaatuisen lahjakkaasta porukasta oli kyse.