Aino Kivi

ohjaaja ja kirjoittajacopyright © aino kivi

Maailman kaunein tyttö

Maailman kaunein tyttö

Säkenöivä romaani sisaruudesta ja symbioottisesta rakkaudesta seuraa neljää sisarta kolmella vuosikymmenellä. Tarina alkaa vuodesta 1994, kun Kurt Cobain on juuri kuollut, ja eräs täydellisen onnellinen perhe viettää kesälomaa saaressa. Tapahtuu petos, jonka kaiut kiirivät pitkälle nykyaikaan.

Into Kustannus 2016

 

"Aino Kiven esikoisromaani on kertomus perheestä ja sisaruudesta, nuoruuden epävarmuudesta, viattomuudesta ja siitä eroon pääsemisestä. Kolmelle aikatasolle sijoitettu tarina kerrotaan kolmen sisaruksen suulla.

Tarina on sama, mutta kertomukset eri – kuten perheissä aina.

VUONNA 1985 syntynyt Kivi on teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija ja draamaopettaja. On siis melkein annettua, että esikoisteos on sujuva, hyvin kirjoitettu, dialogi luonnollista. "

-Sanna Kangasniemi, Helsingin Sanomat 23.10.2016

 

"Maailman kaunein tyttö on hieno läpileikkaus tytöistä – ja ihmisyydestä. Kaikissa on monta puolta, pahaa ja pelottavaakin, ja se on ihan ok."

-Mari Viertola, Turun Sanomat, 4.1.2017

 

"Aliisa, Ada, Alma ja Anni ovat täydellisen perheen neljä täydellistä sisarta. Romaani kulkee kolmessa aikatasossa ja kertoo kolmen nuoren naisen tarinan kunkin omasta näkökulmasta heidän yrittäessään tavoittaa raskasta menneisyyttä kantavaa isosiskoaan Aliisaa.

Kolme erilaista ääntä kietoutuvat yhden pinnalta kiiltävän mutta sisältä rapisevan ja onton perheen mosaiikkimaiseksi muotokuvaksi."

-Henri Nerg, Savon Sanomat, Karjalainen 15.10.2016

 

" Kiven kerronta on romaanimuotoisen täyttä ja se rakentuu monisyiseksi kuvaksi siitä sukupolvesta, johon itsekin kuulun. 1990-luvun pastoraali murtuu Maailman kaunein tyttö -romaanissa 2000-luvun individualismiin. Maailmassa on tapahtunut jonkinlainen repeytyminen. Romaanin pyrkimys sukupolvea sitovaan kokemusmaailmaan pureutumisessa eri naishahmoista käsin on ehdottoman olennainen. Vuosikausia jatkunut kirjoitusprosessi on myös sinänsä kiehtova, kun se on syntynyt teatterityön sivussa ja reunalla, ikään kuin kaksoiselämän tuloksena."

-Aleksis Salusjärvi, Kiiltomato.net 11.10.2016